Het brouwen van je eigen bier is een populaire lockdownhobby geworden. Je eigen bier brouwen is dan ook leuk om te doen, je kunt er veel tijd in kwijt en als het lukt is het iets om trots op te zijn. Bierbrouwen is minder moeilijk dan het lijkt, je moet echter wel weten wat je doet. Daarom organiseerden het Clusius College en NH Food een gratis online masterclass bierbrouwen op 16 maart 2021.

In een uur tijd werden de 112 deelnemers op weg geholpen om in hun eigen keuken, garage of (wo)mancave bier te maken. Daarvoor deelden enthousiaste thuisbrouwers hun kennis: Martin Peerdeman (Brouweensbier),  Tim de Goede (Brouwerij Zeglis), Mark Henke (Henke Bier) en Jaap Groen, (Clusius College). Tijdens de masterclass gingen ze stap voor stap het brouwproces doornemen, geven ze advies over de grondstoffen, de apparatuur, de werkwijze, en ze sloegen natuurlijk het proeven niet over.

Foto's: Jan Smit (Instagram @smitshoots) 

 

Meer nieuws

groenten NHN

Het project Slim West-Friesland gaat van start

De ontwikkelingen in de agribusiness gaan snel. Bedrijven worden groter en high-tech en...
RABO AZ Foodtour

Selectie bezoekt Rabo AZ Foodtour-klassen

De AZ-selectie heeft dinsdag een digitaal bezoek gebracht aan de vijftig deelnemende klassen van de...
Harry Nederpelt - Greenportret

Harry Nederpelt: “Werken als agrarisch ondernemer is topsport”

​“Werken in de agrarische sector, vooral als ondernemer, dat staat voor mij gelijk aan spelen in de...